Aki nem tudja eldönteni mit is egyen, hogy egészséges maradhasson, olvassa el Fási Katalin - Gyógyító zöldségek című könyvét. Azt hiszem, ha tudjuk, hogy melyik élelmiszerünk milyen titkokat is rejt magában, sokkal jobban odafigyelünk rá, főleg, hogy nem másról van szó, mint az egészségünk megőrzése.
Én nagyon szeretem Fási Katalin Talpmasszázs otthon, és Kéz- és fülmasszázs című könyvét is, mert én nagyon hiszek a hatékonyságukban. Érdemes megvenni őket, és gyakorolni a masszázst akár saját magunkon, vagy másokon. Most mégis a Gyógyító zöldségek című könyvet ajánlom neked, ez a másik nagy kedvencem (a gyümölcsök és a zöldségfélék), mert ha tisztában vagyunk a zöldségek és a gyümölcsök jó tulajdonságaival, akkor talán többször választjuk majd őket az étrendünkbe.
Sosem késő elkezdeni egészségesen élni. Olyan kevés kell néha, hogy megbetegedjünk, el sem hisszük. Még akkor is, mikor majd kicsattanunk az egészségtől, nem árt, ha tájékozódunk, és tudjuk, hogy mikor mit jó ennünk, és mikor mivel gyógyíthatjuk magunkat. Sok-sok könyv születik az egészséges szemléletmód jegyében. Van, mikor győz a lustaságunk, pedig tudjuk, hogy hol találjuk meg a kellő információt, mégsem teszünk egy lépést sem annak érdekében, hogy tudatosabban élhessünk és tudatosabban is vásárolhassunk.
Nem mindegy mi kerül az asztalunkra, amikor eljön az ebédidő vagy a vacsoraidő. Aki készíti az ételt, talán az ő felelőssége is, hogy minél egészségesebb ételeket főzzön, de a végső szót mi mondjuk ki azzal, ahogyan viselkedünk, és ahogyan ételt választunk magunknak. Nem mindig a józan eszünk után megyünk, sokszor győz a pillanatnyi hangulatunk, idegesek vagyunk-e vagy nyugodtan tudunk dönteni.
Sok mindenről szó esik az ajánlott könyvben, érdemes fellapozni és elgondolkodni azon, amiket olvasunk. Schirilla György (másik nagy kedvenc íróm) sokszor írta, hogy őt csak "fűevőnek" titulálták, mert kitartott a vegetáriánus életmód mellett. Azt hiszem, mindenki maga dönti el hogyan is él, de az vitathatatlan, hogy nem mindegy milyen kilátásaink vannak a jövőnket nézve. Sokan elvetik a zöldségféléket, mert nem tartják őket ízletesnek. Szerintem a húsfélék sem ízletesek csak úgy önmagukban. Mindenféle trükköt alkalmazunk, hogy ehetővé varázsoljuk őket, bár szerintem is ugyanúgy szükségünk van a húsokra is, meg a zöldségekre is. Meg sok minden másra is. Nem szabad mindjárt ítéletet mondani, amíg nem jártunk utána az igazságnak. A lényeg, hogy együnk változatosan, sokfélét, de mindent mindig mértékkel. Legyünk kellően felkészültek, amikor egy ételt meg akarunk enni, mert nem mindegy, hogy a gyomrunknak hogyan is esik majd az elfogyasztott ebéd vagy vacsora. Mindenképpen együnk sok-sok gyümölcsöt és zöldségfélét, a Gyógyító zöldségek című könyvben meg is találjuk a hozzájuk tartozó hasznos információkat.
Utolsó kommentek